Kiharat ilman lämpöä

Kiharat ilman lämpöä saa loihdittua monin eri tavoin

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Kiharat ilman lämpöä ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina yhä useamman etsiessä hellävaraisia tapoja muotoilla hiukset. Lämpökäsittely, kuten suoristusrautojen ja kihartimien käyttö, voi aiheuttaa hiusten kuivumista, haurastumista ja värin haalistumista. Pahimmillaan liiallinen käsittely voi johtaa siihen, että hiukset eivät kasva pituutta juuri lainkaan katkeillessaan niin nopeaa tahtia latvoista. Muun muassa näistä syistä monet ovat kääntyneet lämpöä käyttämättömien menetelmien puoleen.

Heatless- eli lämpöä käyttämättömät kiharat tarjoavat loistavan vaihtoehdon hiusten muotoiluun. Nämä menetelmät eivät ainoastaan suojaa hiuksia lämpövaurioilta, vaan ne ovat usein myös helppo toteuttaa kotona. Tarvikkeet useimpien kiharrusmenetelmien toteuttamiseen löytyvät nekin monelta jo valmiiksi kaapista.

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan oppaan erilaisista tekniikoista kiharoiden luomiseen ilman lämpöä. Käsittelemme erilaisia menetelmiä, kuten kylpytakki- ja sukkakiharat, sekä annamme ohjeita siitä, miten saat heatless-kiharat pysymään.

Miten saada kiharat ilman lämpöä

Kiharoiden tekeminen ilman lämpöä on parhaimmillaan hyvinkin yksinkertaista. Voit käyttää monia erilaisia tekniikoita, kuten kylpytakin vyötä, sukkia tai jopa vessapaperia. Myös papiljoteilla kiharat voi halutessaan tehdä käyttämättä lämpöä.

Olennaisessa osassa kiharoiden onnistumista on hiusten oikeanlainen esikäsittely. Pese hiukset ja anna niiden kuivua hieman. Levitä tämän jälkeen hiuksiin muotoilutuotetta, kuten muotovaahtoa, muotoilusuihketta tai kiharavoidetta. Muotoilutuotteen käyttö ei ole täysin pakollista, mutta se voi auttaa kiharoita pysymään ja ehkäistä pörröisyyttä. Esikäsiteltyäsi hiukset voit alkaa luoda kiharoita valitsemallasi tavalla.

Tärkeää on myös antaa kiharoiden muotoutua tarpeeksi pitkään. Kylpytakin vyö, kiharruspatukka tai muu valitsemasi kiharrusväline kannattaa jättää hiuksiin vähintään muutamaksi tunniksi tai siksi aikaa, kunnes hiukset kuivuvat. Moni kuitenkin antaa kiharoiden muotoutua yönkin yli.

Kun kiharrusväline on poistettu hiuksista, kannattaa kiharat vielä haroa varovaisesti käsin auki. Halutessasi voit vielä suihkauttaa lopuksi hiuksiin hiuslakkaa tai muuta viimeistelysuihketta. Jos haluat kiharoiden pysyvän joustavina ja luonnollisina, kannattaa valita kevyt hiuskiinne. Tämäkään vaihe ei ole pakollinen, mutta saattaa auttaa kiharoita pysymään hiuksissa paremmin.

Jos hiuksesi ovat luonnostaan edes hieman kiharat tai laineikkaat, tällöin voit myös hiusten kihartamisen sijaan kokeilla korostaa hiustesi luonnollista muotoa Curly Girl -metodin avulla.

Kiharat ilman lämpöä – 7 eri tapaa

Kiharat ilman lämpöä saa tehtyä lukuisilla eri tavoilla. Apuna voi käyttää monenlaisia takuulla jokaisen kotoa löytyviä asioita, kuten sukkia tai vessapaperia. Tänä päivänä monessa paikassa tosin myydään myös kiharrussettejä, jotka on tarkoitettu kiharoiden loihtimiseen ilman lämpöä.

Kiharoiden tyyli ja koko vaihtelevat hieman käytetystä kiharrustekniikasta riippuen. Kokeilemalla jokainen voi varmasti löytää juuri itselleen mieluisan tavan tehdä kiharat ilman lämpöä. Alla esittelemme 7 suosituinta tapaa tällaisten kiharoiden loihtimiseen.

Kylpytakkikiharat

Kylpytakkikiharat ovat suosittu ja helppo tapa luoda luonnollisen näköisiä kiharoita. Näiden kiharoiden luomiseksi tarvitset vain kylpytakin vyön. Tässä on yksinkertainen ohjeistus siihen, miten kylpytakki kiharat onnistuvat:

 1. Pese hiukset ja anna niiden kuivua hieman.
 2. Jaa hiukset kahteen osaan.
 3. Aseta kylpytakin vyö keskelle päälakeasi niin, että vyön päädyt jäävät roikkumaan pääsi sivuille. Voit halutessasi kiinnittää sen esimerkiksi pinnillä, klipsillä tai pompulalla, ettei vyö liiku kiharoiden teon aikana.
 4. Lähde tekemään kiharoita ensin toiselle puolelle. Ota käteesi pieni hiusosio ja lähde kierittämään sitä kylpytakin vyön ympäri. Lisää hiuksia mukaan hiljalleen ja jatka, kunnes kaikki kyseisen puolet hiukset ovat vyön ympärillä. Kiinnitä lopuksi hiukset vyöhön ponnarilla. Toista sama toiselle puolelle.
 5. Halutessasi voit lopuksi sitoa ylimääräiset vyönpätkät päälaellesi, jotta ne eivät jää roikkumaan valtoimenaan.
 6. Anna hiusten kuivua vähintään muutama tunti, mutta mieluiten yön yli.
 7. Avaa aamulla kieputukset varovasti. Haro kiharoita sormillasi hieman auki.

Kiharat ilman lämpöä kiharruspatukalla

Kiharruspatukalla kiharat ilman lämpöä saa tehtyä oikeastaan täysin samaan tapaan kuin kylpytakin vyöllä. Tähän tarkoitukseen luotu kiharruspatukka voi tosin olla hieman helpompi käyttää. Kiharruspatukat on myös yleensä valmistettu hiuksille mahdollisimman hellävaraisesta materiaalista, kuten bambusta. *Kuvassa näkyvän bambuisen kiharrussetin saat ostettua Hairlustilta klikkaamalla tästä.Hellävaraiset kiharat kiharruspatukalla saa loihdittua seuraavasti:

 1. Pese hiukset ja anna niiden kuivua joko kuiviksi lähes kuiviksi. Halutessasi voit lisätä hiuksiin jotain muotoilutuotetta, kuten muotoilusuihketta (esimerkiksi *Hairlustin Ocean Water Sea Salt Spray sopii tähän tarkoitukseen loistavasti).
 2. Aseta kiharruspatukka niin, että sen päät jäävät roikkumaan pääsi sivuille. Voit halutessasi kiinnittää patukan päälaeltasi hiusklipsillä.
 3. Jaa hiukset kahteen osaan esimerkiksi keskijakauksen mukaisesti.
 4. Kieritä hiuksia patukan ympärille pienissä osissa samaan tapaan kuin ranskalaista lettiä tehdessä. Ota siis ensin käteesi vain pieni määrä hiuksia, ja ota mukaan pikkuhiljaa lisää hiuksia edetessäsi kieputuksessa.
 5. Lopuksi kiinnitä hiukset hiusdonitseilla kiharruspatukan ympärille. Monissa kiharrusseteissä tulee mukana tähän tarkoitukseen soveltuvat donitsit.
 6. Jätä kiharruspatukka hiuksiin joko muutamaksi tunniksi tai koko yöksi. Jos laitoit kiharruspatukan kosteahkoin hiuksiin, anna sen olla hiuksissa vähintään niiden kuivumiseen saakka.
 7. Lopuksi voit halutessasi haroa vielä kiharoita sormilla auki ja lisätä viimeistelysuihketta (esimerkiksi *Hairlustin Final Touch Hair Spray -suihketta).

Kiharruspatukoita on nykyään saatavilla monista kauneudenhoitoon keskittyvissä verkko- ja kivijalkakaupoista sekä jopa joissain supermarketeista.

Kiharat letittämällä

Kenties kaikista suosituin tapa kiharoiden tekemiseen ovat vanhat kunnon lettikiharat. Mitä pienempiä lettejä teet, sitä tiukemmat kiharat saat. Voit tehdä yhden ison letin löysempiä kiharoita varten tai useita pieniä lettejä tiukempia kiharoita varten. Kannatta myös tavallisen letin sijaan kokeilla ranskanlettiä, jolla saa aikaan hieman erilaisen lopputuloksen.

Letit voi tehdä joko kuiviin tai hieman kosteisiin hiuksiin, ja apuna kiharoiden pysymisessä voi käyttää erilaisia muotoilutuotteita. Lettejä kannattaa pitää optimaalisten tulosten saavuttamiseksi päässä vähintään muutama tunti.

Kiharat sykeröillä tai nutturoilla

Jos lettikiharat eivät miellytä, kannattaa kokeilla kiharoiden tekoa sykeröillä. Tätä tekniikkaa varten tarvitset ainoastaan pinnejä tai pompuloita.

 1. Pese hiukset ja anna kuivua osittain. Levitä halutessasi muotoilutuotetta.
 2. Jaa hiukset vähintään muutamaan eri osioon. Mitä pienemmät osiot, sitä tiukemmat kiharat tai laineet saat aikaiseksi.
 3. Kiepauta kukin hiusosio tiukalle sykerölle/nutturalle päänahkaa vasten. Kiinnitä jokainen sykerö pinneillä tai hiuslenkeillä.
 4. Anna hiusten kuivua kokonaan. Avaa sitten sykeröt/nutturat varovasti ja haro kiharat auki sormin.

Kiharat vessapaperilla, talouspaperilla tai foliolla

Tässäpä kiharrustekniikka, johon löytyy takuulla välineet jokaisen kotoa. Edes pinnejä tai pompuloita ei tarvita. Kiharat vessapaperilla, talouspaperilla tai foliolla syntyvät seuraavasti:

 1. Pätki vessapaperia parin arkin pituisiin paloihin, revi talouspaperirullasta arkkeja tai leikkaa foliosta suikaleita. Voit myös pyörittää paperista tai foliosta pötköjä – mitä paksummat pötköt, sitä loivemmat kiharat.
 2. Valitse hiuksista haluamasi kokoinen osio ja aloita hiusten kääriminen paperin tai folion ympärille latvasta ylöspäin.
 3. Kun hiukset on kääritty paperin tai folion ympärille, solmi paperin päät tai käännä folion päät niin, että folio pysyy paikoillaan.
 4. Toista kaksi edellistä vaihetta niin monta kertaa, kunnes koko hiukset on kääritty paperi- tai foliosuikaleiden ympärille.
 5. Anna suikaleiden olla hiuksissa muutama tunti tai yön yli.
 6. Poista lopuksi suikaleet hiuksista varovasti. Halutessasi voit vielä haroa kiharoita auki käsillä.

Kiharat ilman lämpöä sukilla

Tähänkin kiharrustekniikkaan löytyy kätevästi välineet jokaisen vaatekaapista. Kiharat sukilla saa luotua seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Valitse muutama puhdas sukka. Pese hiukset ja anna niiden kuivua hieman.
 2. Jaa hiukset osioihin. Ota yksi osio ja kieputa se sukan ympärille latvoista lähtien aina juureen saakka.
 3. Solmi sukan päät yhteen hiusten ympärille. Toista sama jokaiselle hiusosiolle.
 4. Anna hiusten kuivua mieluiten yön yli. Aamulla avaa sukat varovasti ja irrota ne hiuksista. Haro kiharat halutessasi auki sormin.

Kiharat hiuspannalla

Myös hiuspantaa voi käyttää kiharoiden tekoon. Parhaiten tähän tarkoitukseen soveltuu joustava kankainen hiuspanta.

 1. Pese hiukset ja anna kuivua hieman. Halutessasi voit tehdä kiharat myös kuiviin hiuksiin.
 2. Aseta hiuspanta pääsi ympärille niin, että se on hiusten päällä.
 3. Ota kasvojesi vierestä hiusosio ja lähde kieputtamaan sitä hiuspannan ympäri. Ota mukaan hiljalleen pieniä hiusosiota samaan tapaan kuin ranskanlettiä tehdessä. Jatka kieputtamista, kunnes kaikki hiukset on kieputettu pannan ympärille.
 4. Tarpeen mukaan voit vielä käyttää pinnejä varmistaaksesi, että hiukset pysyvät pannan ympärillä.
 5. Anna kiharoiden tekeytyä ainakin muutaman tunnin ajan. Lopuksi irrota hiukset varovasti hiuspannasta ja muotoile kiharat sormin.

Miten saada heatless kiharat pysymään

Ilman lämpöä tehtyjen kiharoiden pysyvyys riippuu sekä hiustyypistä että käytetyistä tuotteista. Eri hiustyypit reagoivat heatless-kiharoihin eri tavoin. Ohuet ja suorat hiukset saattavat tarvita enemmän tukea pysyäkseen kiharaisina. Paksuissa ja karheissa hiuksissa kiharat taas pysyvät monesti paremmin.

Joillain kiharat pysyvät loistavasti hiuksissa ilman muotoilutuotteitakin. Jos kiharat eivät kuitenkaan omissa hiuksissasi tunnu pysyvän, kannattaa kokeilla laittaa niiden pohjalle esimerkiksi muotoilusuihketta ja aivan lopuksi viimeistellä kiharakampaus hiuslakalla. Muotoilutuotteet kannattaa valita oman hiustyypin mukaan, sillä esimerkiksi liian raskaat tuotteet saattavat vain latistaa kiharoita sen sijaan, että auttaisivat niitä pysymään.

Kiharoiden tekeminen hieman kosteisiin hiuksiin kuivien hiusten sijaan saattaa sekin auttaa kiharoiden pysyvyyttä. Tällöin kannattaa tosin varmistaa, että hiukset ovat täysin kuivat, ennen kuin kiharruspatukan tai muun kiharrusvälineen poistaa hiuksista. Muutoin kiharat saattavat lässähtää lähestulkoon välittömästi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top