Mitä rosmariiniöljy hiuksille tekee?

rosmariiniöljy hiuksille artikkelikuva

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Rosmariini on monipuolinen yrtti, joka soveltuu ruuanlaiton lisäksi erinomaisesti myös kauneudenhoitoon. Viime aikoina rosmariini on kasvattanut suosiotaan erityisesti hiustenhoidosta kiinnostuneiden keskuudessa. Useimmiten rosmariinia käytetään hiuksille joko rosmariiveden tai -öljyn muodossa.

Kyseessä ei ole aivan turhanpäiväinen villitys, sillä useiden tutkimusten mukaan rosmariini voi todellakin edistää hiusten kasvua. Jos siis tavoitteenasi on kasvattaa pitkät hiukset, kannattaa rosmariiniöljy hiuksille ottaa testiin. Parhaimmillaan hiuksista tulee kaupan päälle vielä terveet ja kiiltävät.

Mitä rosmariiniöljy on?

Rosmariini on Välimeren alueelta peräisin oleva kasvi, jota on jo vuosisatojen ajan käytetty niin mausteena kuin myös perinteisessä lääkinnässä. Raikkaan ja aromaattisen tuoksunsa vuoksi rosmariini on nykyään suosittu ainesosa myös kosmetiikassa ja hiustenhoitotuotteissa.

Rosmariiniöljy puolestaan on tämän yrtin lehdistä ja kukista uutettu öljy. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi tuoksulyhdyissä ja ilmanraikastajissa sekä ihon- ja hiustenhoidossa.

Useimmat myynnissä olevat rosmariiniöljyt ovat eteerisiä öljyjä, joita ei tule sellaisenaan laittaa iholle tai hiuksiin. Sen sijaan ne tulee ensin sekoittaa johonkin neutraaliin öljyyn tai esimerkiksi shampoohon. Esimerkiksi suosittu Miellen Rosemary Mint Scalp Hair & Strengthening Oil on kuitenkin valmiiksi laimennettua, eli sitä voi laittaa suoraan pullosta hiuksiin tai päänahkaan. Tätä tuotetta on huonosti saatavilla suomalaisista verkkokaupoista, mutta kivijalkakaupoista Normal myy Miellen rosmariiniöljyä.

Rosmariiniöljy hiuksille hyödyt

Rosmariiniöljy on monipuolinen aine, jolla saattaa olla lukuisia eri hyötyjä hiuksille käytettynä. Moni ottaa rosmariiniöljyn käyttöön toiveenaan kiihdyttää hiusten kasvua, ja tässä se voi todellakin olla avuksi. Tämä luonnollinen aine saattaa myös auttaa hiustenlähdössä – vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa rosmariiniöljyn todettiin olevan yhtä tehokas apu tähän ongelmaan kuin yleisesti kaljuuntumisen hoitoon käytetty lääkeaine minoksidiili.

Rosmariiniöljyn uskotaan edistävän hiusten kasvua stimuloimalla verenkiertoa päänahassa. Lisäksi sen antioksidantit voivat auttaa torjumaan hiuspohjan tulehduksia ja rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Rosmariiniöljyn säännöllinen käyttö voi myös vahvistaa hiusjuuria, mikä puolestaan saattaa ehkäistä hiusten katkeilua. Lisäksi sen antimikrobiset ominaisuudet voivat auttaa pitämään päänahan terveenä sekä ehkäistä hilseen muodostumista. Öljyn käyttö voi jopa lisätä hiusten luonnollista kiiltoa ja pehmeyttä.

Rosmariiniöljy hiuksille saattaa:

 • Nopeuttaa hiusten kasvua
 • Auttaa hiustenlähdössä
 • Vahvistaa hiusjuuria ja estää hiusten katkeilua
 • Ehkäistä hilseen muodostumista
 • Tehdä hiuksista kiiltävät ja pehmeät

Miten käyttää rosmariiniöljyä hiuksiin?

Rosmariiniöljyä voi käyttää hiuksille monella eri tapaa. Pidäthän kuitenkin aina mielessä sen, ettei eteeristä rosmariiniöljyä tule koskaan laittaa sellaisenaan hiuksiin tai päänahkaan. Laimentamaton rosmariiniöljy on tujua ja sillä saattaa olla jopa täysin päinvastaisia vaikutuksia, kuin mitä tältä aineelta yleensä tavoitellaan. Perehdy siis huolella alla lueteltuihin rosmariiniöljyn käyttötapoihin, ennen kuin lisäät tämän aineen hiustenhoitorutiiniisi.

1. Laita rosmariiniöljyä päänahkaan

Jos tavoitteenasi on hiusten kasvatus, paras tapa käyttää rosmariiniöljyä on ehdottomasti levittää sitä päänahkaan. Muistathan kuitenkin ensin laimentaa rosmariiniöljyn sekoittamalla sitä johonkin neutraaliin öljyyn ennen levitystä. Tähän tarkoitukseen sopivat esimerkiksi jojoba-, argan-, kookos- ja risiiniöljy. Itse rosmariiniöljyä tarvitset vain muutaman tipan.

Hiero päänahkaa rosmariinöljyä levittäessäsi ja jätä aine lopuksi vaikuttamaan noin 30 minuutiksi. Halutessasi voit antaa öljyn vaikuttaa pidempäänkin. Etenkin ensimmäisellä kerralla vaikutusaika kannattaa kuitenkin pitää maltillisena ja testata, miten päänahka reagoi tähän aineeseen.

Alkuun rosmariinöljyä kannattaa käyttää 1–2 kertaa viikossa. Jos päänahkasi näyttää kestävän rosmariiniöljyä hyvin, voit halutessasi lisätä käyttökertojen määrää. Muistathan, että vaikutukset hiusten kasvuun alkavat näkyä vasta pitkäaikaisen, säännöllisen käytön jälkeen.

2. Levitä rosmariinöljyä hiusten pituuksiin

Halutessasi voit levittää rosmariiniöljyä päänahan lisäksi myös hiusten pituuksiin. Tämä tapa ei varsinaisesti edistä hiusten kasvua, mutta voi kuitenkin auttaa tekemään hiuksista kiiltävät ja pehmeät. Parhaimmillaan rosmariiniöljyn käyttö hiusten pituuksissa voi jopa auttaa ehkäisemään hiusten katkeilua ja kaksihaaraisia.

Myöskään hiusten pituuksiin rosmariinin eteeristä öljyä ei tule levittää pelkiltään. Muistathan siis tälläkin tapaa rosmariiniöljyä käyttäessäsi laimentaa sen ensin.

3. Sekoita rosmariiniöljy shampooseen

Neutraalin öljyn sijaan rosmariiniöljyn voi myös sekoittaa shampooseen. Tähän tarkoitukseen käy oikeastaan mikä tahansa shampoo, eli voit laittaa rosmariiniöljyä vaikka omaan suosikkishampooseesi. Määrän kanssa ei tarvitse liioitella, vaan muutama tippa rosmariinin eteeristä öljyä riittää. Sekoitettuasi rosmariiniöljyn shampooseen pese hiuksesi tällä seoksella aivan normaaliin tapaan. Halutessasi voit antaa shampoon vaikuttaa hetken aikaa ennen huuhtelua.

Tämä tapa käyttää rosmariiniöljyä sopii erityisesti henkilöille, joiden hiukset ovat ohuet ja helposti rasvoittuvat. Vaikka rosmariiniöljyn ja jonkin neutraalin öljyn seos tekeekin hiuksista mukavan kiiltävät ja pehmeät, saattaa se latistaa hiuksia ja tehdä niistä rasvaisen näköiset. Shampooseoksen kanssa tätä ongelmaa ei ole.

rosmariiniöljy hiuksille sopii myös shampoon joukkoon

Paras rosmariiniöljy hiuksille

Rosmariiniöljyä on tarjolla monenlaisissa muodoissa. Saatavilla on niin rosmariinin eteeristä öljyä kuin myös valmiiksi laimennettuja öljysekoitteita. Lisäksi markkinoilla on shampoita, hoitoaineita ja muita hiustenhoitotuotteita, joihin on sekoitettu rosmariiniöljyä. Alta löydät meidän suosikkimme rosmariiniöljytuotteista.

Ayumi Hair Oil With Rosemary

Ayumi Hair Oil With Rosemary

Ayumi Hair Oil With Rosemary sisältää sekoituksen rosmariini-, risiini-, seesami- ja kookosöljyjä. Nämä ainesosat stimuloivat hiusten tyviä ja edistävät hiusten kasvua sekä auttavat tuomaan hiuksiin kiiltoa.

Tämä rosmariiniöljy on valmiiksi laimennettu, eli voit käyttää sitä hiuksille ja hiuspohjalle sellaisenaan. Entistä helppokäyttöisemmän tästä tuotteesta tekee se, että se on suihke. Voit siis vain suoraan suihkaista Ayumi Hair Oil With Rosemarya hiuksiisi tai hiuspohjaasi ilman, että sinun tarvitsee taiteilla helposti sottaavien ja valuvien öljyjen kanssa.

*Kurkkaa Ayumi Hair Oil With Rosemary Cocopandalta

Frantsila Rosmariini eteerinen öljy

Frantsila Rosmariini eteerinen öljy

Frantsilan edullinen, mutta tehokas, tuote on puhdasta rosmariiniöljyä. Se tulee siis sekoittaa johonkin muuhun öljyyn tai esimerkiksi shampooseen ennen päänahkaan ja hiuksiin laittamista. Tarkoitukseen sopii esimerkiksi *Ruohojuurelta saatavissa oleva Aqua Oleum Jojobaöljy.

Frantsilan eteerinen rosmariiniöljy sopii hiustenhoidon lisäksi moneen muuhunkin tarkoitukseen. Sitä voi käyttää esimerkiksi saunatuoksuna ja tuoksulyhdyissä tai sekoittaa vartaloöljyyn ihonhoitoa varten. Kyseessä on siis varsin monikäyttöinen tuote.

*Katso Frantsila Rosmariini eteerinen öljy Ruohonjuuresta

Hairlust Grow Perfect Duo

Hairlust Grow Perfect Duo

Hairlustin Grow Perfect Duo näppärä vaihtoehto, jos et jaksa läträtä öljyillä. Kyseessä ei siis ole varsinainen rosmariiniöljy, vaan shampoo ja hoitoaine, jotka sisältävät rosmariiniöljyä. Rosmariiniöljyn lisäksi näistä tuotteista löytyy muun muassa hiuspohjaa stimuloivaa kofeiinia sekä AnaGain-kasviuutetta, joka ehkäisee hiustenlähtöä ja edistää hiusten kasvua. Mikä parasta, nämä tuotteet eivät sisällä sulfaatteja, parabeeneja tai silikoneja.

Grow Perfect -shampoo ja hoitoaine ovat saatavilla myös erikseen, mutta paras lopputulos saavutetaan käyttämällä näitä molempia tuotteita. Tuotteita suositellaan käytettäväksi noin 2–3 kertaa viikossa. Ja eipä mikään estä käyttämästä lisäksi vielä rosmariiniöljyä vaikkapa kerran viikossa!

*Kurkista Hairlustin Grow Perfect Duo tästä

Itse tehty rosmariiniöljy hiuksille

Rosmariiniöljyn valmistaminen onnistuu myös kotona ja vieläpä suhteellisen helposti. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinaisesti mikään nopea prosessi, vaan valmistus kestää useamman viikon. Jos siis haluat rosmariiniöljyn käyttöösi heti, kannattaa se ostaa suoraan kaupasta.

Tarvitset:

 • Noin 200 g kuivattuja rosmariinin lehtiä
 • 3 dl neutraalia öljyä, kuten oliivi- tai jojobaöljyä
 • Lasipullon tai -purkin

Valmistus:

 1. Laita kuivatut rosmariininlehdet valitsemaasi pulloon tai purkkiin.
 2. Lisää joukkoon valitsemasi öljy.
 3. Sulje pullo tai purkki tiiviisti ja jätä se tekeytymään 2–4 viikoksi auringolta suojattuun paikkaan.
 4. Lopuksi siivilöi öljy ja kaada se puhtaaseen säilytysastiaan.

Säilytä valmis öljy viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa. Vältä sen altistamista suoralle auringonvalolle. Oikein säilytettynä itse tehty rosmariiniöljy saattaa parhaimmillaan säilyä käyttökelpoisena kuukausia. Jos öljy alkaa haista epämiellyttävältä, on tämä todennäköinen merkki siitä, että öljy on pilaantunut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top