Onko risiiniöljy hyväksi hiuksille?

risiiniöljy hiuksille käytettynä voi vauhdittaa hiusten kasvua

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Risiiniöljy on luonnollinen risiinikasvin papumaisista siemenistä saatava öljy. Sen käyttö kauneudenhoidossa juontaa juurensa niinkin kauas kuin muinaiseen Egyptiin. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään uusi keksintö kauneudenhoidon saralla.

Ei ole mikään ihme, että risiiniöljy on säilyttänyt suosionsa kauneudenhoitotuotteena aina nykypäivään saakka – kyseessä on sen verran monipuolinen tuote. Risiiniöljy sopii käytettäväksi niin hiuksille kuin myös iholle, kynsille, ripsille, kulmakarvoille ja parralle. Risiiniöljy hiuksille käytettynä voi muun muassa nopeuttaa hiusten kasvua, vahvistaa hiuksia ja tehdä niistä kiltävämmät.

Mitä on risiiniöljy?

Risiiniöljy on risiinikasvin siemenistä puristamalla valmistettava väritön öljy. Risiinikasvi on alunperin Itä-Afrikasta kotoisin oleva tyräkkikasvi. Tänä päivänä tämä pienillä kukilla varustettu, papumaisia hedelmiä tuottava kasvi on kuitenkin levinnyt ympäri maailmaa.

Risiiniöljyllä on lukuisia eri käyttötarkoituksia: sitä käytetään niin kaunedenhoidossa kuin myös laksatiivina ja voiteluaineena moottoreissa. Kauneudenhoidossa tätä ainetta voidaan käyttää muun muassa hiusten, ripsien, ihon ja kynsien hoitamiseen. Kyseessä on siis hyvin monipuolinen – ja vieläpä täysin luonnollinen – hoitotuote.

Jos olet kiinnostunut luonnollisista hiustenhoitotuotteista, kurkkaa myös artikkelimme riisivedestä ja rosmariinivedestä. Toisin kuin risiiniöljy, nämä kaksi hoitotuotetta valmistuvat helposti kotona ja vieläpä ihan lähimarketista saatavilla olevista aineosista.

Mitä risiiniöljy tekee hiuksille?

Risiiniöljyä on jo pitkään käytetty hiustenhoidossa sen lukuisten potentiaalisten hyötyjen vuoksi. Risiiniöljy saattaa muun muassa:

  1. Vahvistaa hiuksia: Risiiniöljyn sisältämä risiiniöljyhappo eli risinoleiinihappo voi tehdä hiuksista vahvemmat. Tämä rasvahappo, joka kuuluu omega-9-rasvahappoihin, saattaa parantaa hiusten rakennetta ja tehdä niistä vähemmän hauraat.
  2. Nopeuttaa hiusten kasvua: Sen lisäksi, että risiiniöljyhappo saattaa vahvistaa hiuksia, voi se myös parantaa päänahan verenkiertoa. Tämä puolestaan saattaa auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin. Tätä väittämää tukevat tieteelliset todisteet ovat rajalliset, mutta moni risiiniöljyä hiuksiin käyttänyt väittää kuitenkin hiusten kasvun kiihtyneen tämän aineen ansiosta.
  3. Kosteuttaa päänahkaa: Risiiniöljyllä on kosteuttavia ja tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Tämän vuoksi se saattaakin auttaa kosteuttamaan päänahkaa sekä ehkäisemään hilseilyä.
  4. Edistää päänahan terveyttä: Risiinöljyn sisältämät ravintoaineet saattavat auttaa tekemään päänahasta terveemmän. Ne voivat muun muassa vähentää päänahan tulehdusta ja ärsytystä.

Mikä parasta, risiiniöljyä voi hiustenhoidon lisäksi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen. Voit esimerkiksi levittää sitä ripsiisi, mikä auttaa ripsiä kasvamaan pidemmiksi ja tuuheammiksi. Risiiniöljy voi myös auttaa pehmittämään kuivaa ihoa sekä vahvistamaan kynsiä, eli halutessasi voit käyttää sitä näihinkin tarkoituksiin. Jos tämä monipuolinen ja luonnollinen hoitotuote ei vielä kuulu kauneudenhoitorutiiniisi, kannattaa se viimeistään nyt ottaa testiin.

Vaikka risiiniöljy onkin pääosin hyvin siedetty eikä sillä ole juuri haittavaikutuksia, että saattaa se kuitenkin ärsyttää etenkin herkkää ihoa. Jos siis olet epävarma siitä, miten reagoit risiiniöljyyn, kannattaa sitä ensin testata pienelle alueelle. Huomioithan myös, ettei risiiniöljyä suositella raskaanaoleville.

Risiiniöljy hiuksille käyttö

Risiiniöljyä voi käyttää hiustenhoitoon monella eri tapaa. Se sopii käytettäväksi ihan sellaisenaan, mutta halutessaan risiiniöljyn voi myös sekoittaa esimerkiksi shampooseen, hoitoaineeseen tai johonkin muuhun öljyyn. Kokeile käyttää risiiniöljyä hiuksille esimerkiksi seuraavin tavoin:

  1. Tee risiiniöljystä hiusnaamio: Sekoita risiiniöljyä esimerkiksi oliiviöljyyn tai kookosöljyyn. Levitä valmis seos päänahkaasi sekä hiuksiisi. Anna hiusnaamion vaikuttaa vähintään 20–30 minuuttia ja huuhtele se lopuksi huolellisesti pois hiuksistasi. Halutessasi voit vielä lopuksi pestä hiuksesi shampoolla ja käyttää hoitoainetta tavalliseen tapaan.
  2. Hiero risiiniöljyä päänahkaan: Ota pieni määrä risiiniöljyä sormiisi ja hiero sitä hellästi päänahkaasi. Hieronta auttaa öljyä imeytymään paremmin ja saattaa myös edistää päänahan verenkiertoa. Halutessasi voit pestä risiiniöljyn pois annettuasi ensin sen vaikuttaa jonkin aikaa.
  3. Levitä risiiniöljyä hiusten pituuksiin: Tiputa muutama tippa risiiniöljyä sormiisi ja hiero sitä hiusten pituuksiin sekä latvoihin. Tämä voi auttaa kosteuttamaan hiuksiasi ja ehkäisemään niiden katkeilua. Voit jättää risiiniöljyn vaikuttamaan seuraavaan pesuun saakka, eli sitä ei tarvitse välittömästi pestä pois.
  4. Sekoita risiiniöljyä shampooseesi tai hoitoaineeseesi: Tämä on risiiniöljyn käyttötavoista kenties yksinkertaisin ja vähiten sotkuinen. Lisää vain muutama tippa risiiniöljyä shampooseesi tai hoitoaineeseesi ja käytä niitä hiuksiisi tämän jälkeen aivan tavalliseen tapaan. Näin saat risiiniöljyn otettua näppärästi mukaan hiustenhoitorutiineihisi.

Parhaan hyödyn saat irti risiiniöljystä käyttämällä sitä viikoittain. Emme tosin suosittele myöskään liioittelemaan risiiniöljyn kanssa, vaan useimmille riittää kerta viikossa.

Paras risiiniöljy hiuksille

Parasta risiiniöljyä etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden aineosalistaan. Suosittelemme valitsemaan risiiniöljyn, joka sisältää mahdollisimman vähän mitään turhia lisäaineita. Eli mitä lyhyempi ainesosalista, sitä parempi.

Monet parhaista risiiniöljyistä sisältävät itse asiassa pelkkää puhdasta, kylmäpuristettua risiiniöljyä. Toisinaan joukkoon on saatettu lisätä jotakin risiiniöljyn vaikutuksia tehostavia ainesosia, kuten esimerkiksi hiusten ja ihon kunnon kannalta hyödyllistä E-vitamiinia. Tällaiset lisäykset eivät ole pahitteeksi, mutta jos listalta löytyy pitkä kirjo mitä kummallisimpia ainesosia, tällöin tuskin on kyseessä risiiniöljy parhaasta päästä.

Alta löydät meidän suosikkirisiiniöljymme. Kaikki näistä ovat puhdasta risiiniöljyä ilman turhia lisäaineita. Ei siis oikeastaan ole väliä, minkä alla olevista tuotteista valitset, sillä ne ovat kaikki laadukkaita ja sopivat hiustenhoitoon erinomaisesti.

Puhdas+ Beauty Oil Risiiniöljy, 50 ml

Beauty Oil Risiiniöljy on täysin kotimainen tuote. Se pitää sisällään pelkkää laadukasta risiiniöljyä, eli mitään lisäaineita tästä tuotteesta ei löydy.

Hiusten lisäksi Puhdas+ Risiiniöljyä voi käyttää myös esimerkiksi ripsille, kulmakarvoille, parralle, iholle ja kynsille. Lisäksi se soveltuu mainiosti silmämeikin poistoon.

*Osta Puhdas+ Beauty Oil Risiiniöljy Apteekkituotteet.fi-sivustolta

Inkuto Pure Organic Castor Oil, 50 ml

Inkuto Pure Organic Castor Oil on nimensä mukaisesti puhdasta luomulaatuista risiiniöljyä. Tähänkään tuotteeseen ei siis ole lisätty mitään ylimääräisiä ainesosia. Lisäksi Inkuton risiiniöljy on vieläpä Suomessa valmistettu.

Koska kyseessä on puhdas risiiniöljy, voi Inkuton risiiniöljyä käyttää huoletta niin hiuksille ja iholle kuin myös ripsille ja kulmakarvoille. Toki tämäkin risiiniöljy sopii myös esimerkiksi parran ja viiksien hoitoon.

*Nappaa Inkuto Pure Organic Castor Oil omaksesi Ruohojuuresta

Nurme Purest Beauty Risiiniöljy hiuksille ja kulmakarvoille, 100 ml

Nurme Purest Beauty Risiiniöljy

Nurme Purest Beauty Risiiniöljy on kahden yllä esitellyn tuotteen tapaan sekin pelkkää risiiniöljyä. Ja miksipä lähteä lisäämään tuotteeseen mitään ylimääräistä, kun risiiniöljy itsessään on jo niin loistava tuote niin hiusten- kuin ihonhoitoonkin?

Kahdesta muusta tuotteesta Nurme Purest Beauty Oil ei ole kotimainen, vaan valmistettu Virossa. Toisaalta tämä tuote on tuplasti isompi, vaikka hinta ei ole kuin pari euroa kalliimpi. Jos siis etsit hinta-laatusuhteeltaan parasta risiiniöljyä, Nurme Purest Beauty Oil on mainio vaihtoehto.

*Kurkkaa Nurme Purest Beauty Risiiniöljy Ruohonjuuresta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top