Parhaat vitamiinit hiuksille – ravitse hiuksiasi sisältäpäin

parhaat vitamiinit hiuksille -artikkelikuva

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Moni haaveilee pitkistä ja terveistä hiuksista. Tällaisten hiusten saavuttaminen edellyttää sitä, että pidät hiuksistasi huolta niin ulkoisesti kuin myös sisäisesti. Vaikka käytössäsi olisivat parhaat mahdolliset hiustenhoitotuotteet, eivät nämä siis yksinään riitä. Lisäksi tärkeää on myös se, mitä suuhusi laitat – sillä hiukset tarvitsevat kukoistaakseen erilaisia vitamiineja ja ravintoaineita.

Tässä artikkelissa perehdymme siihen, mitkä ovat parhaat vitamiinit hiuksille. Näitä vitamiineja sinun tulisi ainakin saada ruokavaliostasi, mikäli tavoitteenasi on hiusten kasvatus. Esittelemme myös kolme parasta vitamiinilisää, jotka voit halutessasi ottaa avuksesi kasvatusprosessiin.

Parhaat vitamiinit hiuksille – näitä vitamiineja hiukset tarvitsevat

Hiukset tarvitsevat kasvaakseen lukuisia eri vitamiineja ja ravintoaineita. Pitkistä hiuksista haaveilevan kannattaakin pitää huoli siitä, että ruokavalio on paitsi terveellinen, myös monipuolinen. Jos haluat optimoida hiustesi kasvuvauhdin, kannattaa varmistaa, että saat ruokavaliostasi ainakin kaikki alla esiteltävät parhaat vitamiinit hiuksille. Monipuolinen vitamiinien saanti ruokavaliosta voi tutkimusten mukaan auttaa myös ehkäisemään hiustenlähtöä.

Halutessasi voit ottaa myös avuksesi erilaiset ravintolisät, jos et ole varma siitä, saatko kaikkia olennaisia vitamiineja tarpeeksi ruuan kautta. Näiden mukaan ottamista kannattaa harkita etenkin silloin, jos ruokavaliosi on syystä tai toisesta rajoittunut.

A-vitamiini

A-vitamiinilla on tärkeä rooli hiusten sekä päänahan terveyden ylläpitämisessä. Se muun muassa edistää päänahkaa kosteuttavan talin tuotantoa ja estää hiuksia kuivumasta ja haurastumasta. Lisäksi A-vitamiini tukee hiuskudosten kasvua ja auttaa estämään karvatuppien passivoitumista, mikä puolestaan vähentää hiustenlähtöä.

Jos haluat pitää päänahkasi terveenä ja hiuksesi vahvoina sekä kiiltävinä, kannattaa sinun ehdottomasti sisällyttää ruokavalioosi tarpeeksi A-vitamiinia. A-vitamiinia saa muun muassa maksasta, rasvaisesta kalasta, munista ja maitotuotteista.

B-vitamiinit

B-vitamiineista etenkin B7-vitamiini eli biotiini tunnetaan ”hiusvitamiinina”. Sen lisääminen ruokavalioon saattaakin toden totta edistää hiusten kasvua sekä vahvistaa hiuksia, etenkin, jos sinulla on puutetta tästä vitamiinista.

Biotiini ei kuitenkaan ole ainoa hiusten kasvun kannalta olennainen B-vitamiini. Myös muut B-vitamiinit, kuten B12 ja B6-vitamiini ovat elintärkeitä hiusten kasvun ja terveyden kannalta. B-vitamiinit muun muassa tukevat ravinteita ja happea karvatuppiin kuljettavien punasolujen muodostumista. Tämä edistää hiusten tervettä kasvua. Tämän lisäksi B-vitamiinit myös auttavat hormonitasapainon säätelyssä ja tätä kautta ehkäisevät hormonaalisesta epätasapainosta johtuvaa hiustenlähtöä.

Mistä B-vitamiineja sitten saa? Liha on hyvä B-vitamiinien lähde, sillä siitä saa B1-, B2-, B3-, B5- ja B12-vitamiineja. B6-vitamiinia taas saa esimerkiksi lohesta sekä täysjyväviljasta, biotiinia kananmunista sekä pähkinöistä ja foolihappoa vihreistä kasviksista sekä maksasta.

C-vitamiini

C-vitamiini on voimakas kollageenin tuotantoa edistävä antioksidatti. Kollageeni parantaa hiusten kimmoisuutta ja ehkäisee niiden katkeilua. Tämä puolestaan auttaa hiuksia kasvamaan pidemmiksi, koska ne eivät katkea ennen maksimimittansa saavuttamista.

C-vitamiini myös edistää raudan, toisen hiusten kannalta tärkeän ravintoaineen, imeytymistä. Sinun kannattaakin varmistaa, että saat ruokavaliostasi tarpeeksi C-vitamiinia, jos haluat hiustesi pysyvän vahvoina ja elinvoimaisina. Parhaita C-vitamiinin lähteitä ovat erilaiset vihannekset, hedelmät ja marjat. Erityisen paljon C-vitamiinia on ruusunmarjassa, keltaisessa paprikassa ja guavassa.

D-vitamiini

D-vitamiini vaikuttaa merkittävästi hiusten kasvusykliin. Kasvusyklin pituus vaikuttaa siihen, kuinka pitkiksi hiukset pääsevät kasvamaan, ennen kuin ne siirtyvät lepovaiheeseen ja irtoavat. Alhainen D-vitamiinipitoisuus on jopa yhdistetty hiustenlähtöön ja ohenemiseen.

Riittävä D-vitamiinin saanti tukee hiustuppien ja hiusten terveyttä. Hiuksiaan kasvattavan kannattaakin huolehtia tämän vitamiinin saannista. D-vitamiinia saa ruokien ja lisäravinteiden lisäksi myös auringosta. Toki on hyvä pitää mielessä, että liiallinen auringossa oleilu ilman aurinkosuojaa ei kuitenkaan ole hyväksi.

E-vitamiini

E-vitamiini on voimakas antioksidantti. Se auttaakin suojaamaan hiuksia vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta sekä oksidatiiviselta stressiltä. Lisäksi E-vitamiini edistää päänahan verenkiertoa ja ravitsee karvatuppia, mikä taas auttaa pitämään päänahan terveenä sekä edistää hiusten kasvua.

Kaiken muun hyvän lisäksi tällä vitamiinilla on myös kosteuttavia ominaisuuksia, jotka auttavat pitämään hiuksesi kiiltävinä ja kosteutettuina. Hiuksiaan kasvattavan on tärkeää pitää huolta hiusten kosteutuksesta, sillä kuivat hiukset katkeilevat helpommin, eivätkä välttämättä tämän vuoksi kasva yhtä pitkiksi. E-vitamiinia saa muun muassa kokojyväviljoista, munankeltuaisesta sekä kasviöljyistä.

Parhaat vitamiinilisät hiuksille

Kaikki parhaat vitamiinit hiuksille ovat saatavilla ruokavalion kautta. Jotta saisit optimaalisen määrän kaikkia tarpeellisia vitamiineja, tulee ruokavaliosi kuitenkin olla monipuolinen ja tarkkaan suunniteltu. Tämän lisäksi esimerkiksi D-vitamiinin riittävä saanti voi olla Suomessa etenkin talvisaikaan haastavaa.

Moni ottaakin mielellään hiusten kasvatukseen avuksi vitamiinilisät. Käyttämällä ravintolisiä, jotka on suunniteltu nimenomaa hiusten hyvinvointia ja kasvua ajatellen, voit varmistaa saavasi riittävän määrän kaikkia hiusten kannalta olennaisia vitamiineja. Alla esittelemme mielestämme parhaat vitamiinilisät hiusten kasvattajalle.

Hairlust – Hair Formula Gummies for Women

Hairlust Hair Formula Gummies for Women

Hairlustin herkulliset viinikumivitamiinit on kehitetty tukemaan erityisesti naisten hiusten terveyttä. Tämä karkilta maistuva ravintolisä on täynnä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-, B12- ja B6-vitamiinia, biotiinia sekä C-, D- ja E-vitamiinia. Hair Formula Gummies for Women tarjoaakin kattavan pakkauksen ravinteita hiuksillesi.

Ravintolisään sisällytetyt bambu-uute, foolihappo, sinkki ja jodi parantavat näiden hiuskarkkien tehoa entisestään. Hairlust Formula Gummies for Women onkin helppo ja maukas tapa varmistaa, että saat kaikki hiustesi kasvun kannalta olennaiset ravintoaineet. Erityisesti näitä vitamiineja voi suositella henkilöille, jotka eivät pidä perinteisistä vitamiinitableteista tai -kapseleista.

*Osta Hair Formula Gummies for Women Hairlustin sivuilta klikkaamalla tästä.

Orion Pharma – Biorion Strong

Hairlust Hair Formula Gummies for Women

Biorion Strong -kapselit tarjoavat monipuolisen kattauksen vitamiineja ja kivennäisaineita hiusten kasvun tueksi. Ravintolisä sisältää muun muassa E-vitamiinia, 5 mg biotiinia sekä sekoituksen muita B-vitamiineja, jotka auttavat pitämään hiuksesi vahvoina ja terveinä.

Vitamiinien lisäksi Biorion Strong pitää sisällään rautaa, kuparia, sinkkiä ja seleeniä. Nämä edistävät hiusten terveyttä sekä auttavat torjumaan hiustenlähtöä. Tuotteeseen on sisällytetty myös L-kysteiiniä ja hirssiuutetta, jotka nekin tukevat hiusten kasvua sekä terveenä pysymistä.

*Osta Orion Pharma Biorion Strong Apteekkituotteet.fi-sivuilta klikkaamalla tästä.

Vitabalans – Biotin Strong

Vitabalans Biotin Strong

Biotin Strong keskittyy pääasiallisesti biotiinin voimaan. Jos siis käytössäsi on jo jokin monivitamiinivalmiste tai haluat muusta syystä lisätä ruokavalioosi lähinnä biotiinia, tällöin tämä ravintolisä on mainio vaihtoehto. Yhdessä tabletissa on 5 mg biotiinia, eli reippaasti yli päivittäisen vähimmäissuosituksen.

Biotiinin lisäksi Biotin Strong sisältää sinkkiä ja metioniinia. Nämä kaikki yhdessä muodostavat tehokkaan kombon hiusten ja kynsien terveyden edistämiseen. Biotiini muun muassa vahvistaa hiuksia ja edistää hiusten kasvua, kun taas sinkki ja metiooniini auttavat pitämään hiustupet terveenä.

*Osta Vitabalans Biotin Strong Apteekkituotteet.fi-sivuilta klikkaamalla tästä.

Yhteenveto – parhaat vitamiinit hiuksille

Vitamiinit ovat keskeisessä roolissa terveitä ja pitkiä hiuksia tavoitellessa. Riittävä vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti auttaa hiuksia pysymään vahvoina sekä kiiltävinä. Lisäksi se saattaa jopa edistää hiusten kasvua ja ehkäistä hiustenlähtöä.

Jos haluat varmistaa saavasi kaikki hiusten kannalta olennaiset vitamiinit, kannattaa harkita hiuksille suunnatun vitamiinilisän käyttöön ottamista. Parhaatkaan ravintolisät eivät toki tuota tuloksia yhdessä yössä – tai edes parissa viikkossa. Pitkäkestoinen lisäravinteiden käyttö yhdistettynä tasapainoiseen ruokavalioon sekä oikeanlaiseen hiustenhoitorutiiniin voivat kuitenkin auttaa sinua saavuttamaan pitkät, paksut ja hyväkuntoiset hiukset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top